Προκήρυξη Αγώνα

Τα εκπαιδευτήρια “Σύγχρονη Παιδεία”, ο ναυτικός όμιλος Ιωαννίνων και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μυκόνου και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκηρύσσουν τον Αγώνα Δρόμου  το Σάββατο 4 Απριλίου 2020 με την επωνυμία “Ευριπίδεια 2020”. Ο αγώνας αυτός διοργανώνεται στην μνήμη του πρωταθλητή κωπηλασίας Ευριπίδη Σκλιβανίτη ο οποίος χάθηκε άδικα κατά τη διάρκεια που υπηρετούσε ως δάσκαλος στα εκπαιδευτήρια “Σύγχρονη Παιδεία” στη Μύκονο.

Αποστάσεις αγώνων

Αγώνας δρόμου 5 χλμ
Αγώνας δρόμου 5 χλμ Ομαδικό(Σκυτάλη)
Αγώνας δρόμου 10 χλμ
Αγώνας δρόμου περιορισμένης απόστασης για παιδιά 5 έως 12 ετών, 1 χλμ (Eυριπίδεια Kids) – Δωρεάν συμμετοχή

Αφετηρία – Τερματισμός

Αφετηρία (5 Km): Δημαρχείο Μυκόνου, εκκλησία Αγίου Νικολάου
Αφετηρία (10 Km): Δημαρχείο Μυκόνου, εκκλησία Αγίου Νικολάου
Τερματισμός: Ο τερματισμός θα γίνει έξω από το κτήριο του Δημαρχείου

Ώρες Εκκίνησης

5 Km: 10.30
10 Km: 10.40
Ο χρόνος που ορίζεται για την ολοκλήρωση του αγώνα είναι 1 ώρα και 45 λεπτά από την εκκίνηση του πρώτου αγωνίσματος.
Μέτα από την ολοκλήρωση του χρόνου η κίνηση δεν θα ελέγχεται από το λιμενικό σώμα και την τροχαία, οι αθλητές που θα βρίσκονται ακόμα στη διαδρομή θα συνεχίζουν με δική τους ευθύνη.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Για δρομείς κάτω των 18(1 χλμ) ετών απαιτείται ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ από τον γονέα, η συμμετοχή του ίδιου του γονέα. Δάσκαλοι των εκπαιδευτηρίων “Σύγχρονη Παιδεία” θα έχουν τοποθετηθεί στην ομάδα των μικρών μας φίλων (κάτω των 12 ετών) για την συνοδεία τους στον αγώνα.

Όριο Συμμετοχών – Δηλώσεις Συμμετοχής

Το όριο συμμετοχών για τα “Ευριπίδεια 2020” έχει οριστεί στα 2000 άτομα.

Δήλωση συμμετοχής

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στον αγώνα ξεκινάνε από τις 22 Μαρτίου 2020.
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές σταματάνε 3 Απριλίου 2020.
Οι υποψήφιοι δρομείς θα μπορούν να εγγραφούν τις τελευταίες τρεις ημέρες στο ισόγειο του Δημαρχείου Μυκόνου τις ώρες 17:00 έως 19:00 αλλά και στα εκπαιδευτήρια “Σύγχρονη Παιδεία” τις ώρες 14:00 με 15:30.
Επισημαίνουμε ότι την ημέρα του αγώνα θα πραγματοποιούνται εγγραφές έως τις 10.00.

Τρόπος εγγραφής – Τρόπος Πληρωμής

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ειδική φόρμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά την ολοκλήρωση αποστολής της φόρμας εγγραφής,  θα λάβετε ένα email με την επιβεβαίωση της εγγραφής σας. Σε περίπτωση που δεν το λάβετε, τότε δεν έχει γίνει σωστά η εγγραφή σας και πρέπει να την επαναλάβετε!

Αντίτιμο Συμμετοχής

Η συμμετοχή για τον αγώνα δρόμου 5 χλμ είναι 10,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Η συμμετοχή για τον αγώνα δρόμου 5 χλμ (Ομαδικό,επιτρέπονται μικτές ομάδες) είναι 20,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Η συμμετοχή για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ είναι 10,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Η συμμετοχή για τον αγώνα δρόμου Ευριπίδεια Kids είναι δωρεάν.

Έπαθλα

Μετά το πέρας των αγώνων θα απονεμηθούν έπαθλα σε όλους τους διαγωνιζόμενους.Στους πρώτους τρεις κάθε κατηγορίας (Άντρες – Γυναίκες) θα απονεμηθούν χρυσά, αργυρά και χάλκινα κύπελλα. Όσοι αθλητές ολοκληρώσουν με επιτυχία οποιαδήποτε διαδρομή θα βραβευθούν με αναμνηστικά μετάλλια της διοργάνωσης.Όλοι οι αθλητές θα πάρουν αναμνηστικό T-shirt της διοργάνωσης καθώς θα υπάρχουν και δύο τιμητικά έπαθλα, στον μεγαλύτερο ή μεγαλύτερη ηλικιακά δρομέας αλλά και στον μικρότερο και μικρότερη ηλικιακά (Ευριπίδεια Kids).

Υγειονομική Κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Σταθμοί Ανεφοδιασμού Νερού

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί “Ανεφοδιασμού”  με νερό  όπου θα παρέχεται στους διαγωνιζόμενους δωρεάν.  Θα υπάρχουν τρεις τέτοιοι σταθμοί. Δύο θα βρίσκονται στην εκκίνηση αλλά και στον τερματισμό.  Ο τρίτος σταθμός θα βρίσκεται στην διασταύρωση του Τούρλου προς το νέο λιμάνι.

Χρονομέτρηση

Στον αγώνα  θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημείο ελέγχου στην εκκίνηση / τερματισμό(εκτός του Ευριπίδεια Kids). Οι δρομείς θα φέρουν το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (μιας χρήσεως) μαζί με το νούμερο τους.

Σήμανση

Θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση κάθε 2 χιλιόμετρα. Καθώς και εθελοντές καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής οι οποίοι θα υποδεικνύουν την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει κάθε διαγωνιζόμενος.

Επικοινωνία

Διοργανωτική Ομάδα “Ευριπίδεια”
Email επικοινωνίας: info@evripideia.gr
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22890-28670 , 6984903765